Partido correspondiente a la jornada 30 de la Liga Endesa, disputado en el Fontes do Sar, ante 4.968 espectadores.
<<>>
FICHA TÉCNICA:
Monbus Obradoiro 106: Hobbs (3), Robertson (21), Thomas Scrubb (24), Suárez (8), Birutis (17) – quinteto inicial – Vicedo (3), Okouo (0), Zurbriggen (0), Ellenson (13) Beliauskas (-), P. Scrubb (12) y Muñoz (5).
Gran Canaria 97: Albicy (7), Slaughter (19), Brussino (22), Stevic (10), Pustovyi (4) – quinteto inicial – Balcerowski (0), Ilimane Diop (0), Salvó (8), López (0), Khalifa Diop (5), Ennis (20) y Chery (2).
Árbitros: Daniel Hierrezuelo, Rubén Sánchez Mohedas y Alfonso Olivares. Eliminados por faltas Laurynas Birutis, del Monbus Obradoiro, y Andrew Albicy y Khalifa Diop, del Gran Canaria.
Parciales: 32-19, 27-23, 19-21 y 28-34.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Sácalles dúas vitorias aos tres equipos que pechan a clasificación a catro xornadas para o final.
O Obradoiro xogaba media permanencia e conseguiu o triunfo diante do Gran Canaria. Gañou por 106-97 nun partido en que os dous equipos xogaron a tumba aberta cara ao aro contrario.
O primeiro parcial amosou o tino do cadro santiagués. Liderados por un imparable Thomas Scrubb foise ata o 32-19. O acerto non minguou no segundo parcial (49-31, minuto 14) e as vantaxes estiveron preto dos vinte puntos (59-42 ao descanso).
O partido seguía polo mesmo camiño no terceiro cuarto ata que cun 78-57 o Gran Canaria comezou a recortar diferenzas. Fixo un parcial de 1-13 que rebaixou a diferenza ata a barreira dos dez puntos. E continuou coa escalada ata poñerse a só catro puntos con tres minutos por diante (86-82). Nese momento crucial o Obradoiro encadeou tres accións positivas (triplas de Scrubb e Robertson e canastra de Birutis) para volver a meter un +12 (94-82) definitivo.
Con catro xornadas por diante o Obra sácalles dúas vantaxes á zona de descenso, unha marxe que non é definitiva pero si dá moita tranquilidade.
No hay comentarios:
Publicar un comentario